Dubaj

 

Cenová válka leteckých dopravců nás donutila k nečekanému výletu a to do Spojených arabských emirátů. S leteckou společností Smartwings jsme letěli přímým letem z Prahy na mezinárodní letiště v Dubaji.

Ubytování jsme si zajistili již z Čech ve čtyřhvězdičkovém hotelu Traders Hotel, asi 2 minuty chůze od zastávky metra Abu Baker Al Siddique.

Každý den jsme si kupovali celodenní jízdenky na metro (22 Dh – cca 130Kč), které jsme hojně využívali.

Nejprve jsme jeli navštívit Dubai Marine a pláž Jumeirah Beach. Jedná se o čtvrť místní smetánky, kde dlouhé písčité pláže a umělé kanály obklopují vysoké mrakodrapy. Dále naše cesta vedla uměle vytvořený ostrov ve tvaru palmy The Palm, na jejímž konci se nachází luxusní hotel Atlantis. Následně jsme došli až k Burj Al Arab, což je sedmihvězdičkový hotel ve tvaru plachetnice. Den jsme ukončili návštěvou podmožského světa v nákupním centru  The Dubai Mall.

Druhý den jsme vyrazili k nejvyšší budově světa – Burj Khalifa. Tato 830m vysoká dominanta města má ve 124. patře vyhlídku pro veřejnost. Vstupenka stojí 125 Dh (750Kč), avšak výhled je opravdu velmi krásný. To této prohlídce jsme zamířili do historické části Dubaje a zde postupně navštívili Bastakiyu, dubajské muzeum a především místního přístaviště, které určitě stojí za to. Zde se nachází stanoviště vodních taxíků, které vás buď za 1Dh (6Kč) převezou na druhý břeh nebo dle smlouvání vozí dle libosti. V nočních hodinách jsme dojeli do Mall of Emirates, kde Akim za 200Dh (1200Kč) dvě hodiny lyžoval ve Ski Dubai, lyžování z zastřešené hale. Zde průvodce uvádí, že se zde nachází 5 sjezdovek různých úrovní. No jsou zde 2 a obtížnost obou je modrá, ale ta atmosféra je jedinečná. prostě jiná než v Alpách.

Třetí den jsme prochodili čtvrť Deiru, kde se nachází několik malých muzeí. Následně jsme šli do Zaabelského parku, ten nás až tolik nenadchnul. Po návštěvě parku jsme zamířili do místního ZOO. No parametry českých zoologických zahrad v žádném případě nemá, zvířata jsou pouze v ohradách z pletiva či v klecích, ale asi i proto stojí vstup pouze 2 Dh (12Kč). Pak po prohlídce mešity Jumeirah Mosque jsme si zajeli do hotelu pro uschované batohy a odjeli na letiště.

Co se týče Dubaje, návštěvu mohu doporučit a určitě není až tak drahá, jak se může na první pohled zdát.

P1050239 P1050266 P1050326 P1050354P1050404 P1050472

Účastníci:
Jana Fridová
Martin Jáchym

Posted in Cestování and tagged , .

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *